Comunicat sobre els llums de sant Roc

0000000413.san roque

El passat dia 29 d’abril un veí del barri de sant Roc va presentar a l’Ajuntament de Biar una sol·licitud perquè es col·locaren els mateixos llums de festes a tots els barris del poble. A 1 de juliol, el veí encara no ha rebut cap resposta sobre la sol·licitud. Pareix que a este Ajuntament no li interessen massa les propostes dels ciutadans.

Un Ajuntament que es considera un bon gestor ha d’estar atent i disposat a escoltar el veïnat.  I si no s’està d’acord amb les peticions, cal manifestar-ho de manera escrita, tot al·legant les raons de la seua decisió.

En este cas, la decisió estava clara perquè els llumeners van passar per eixos carrers la setmana abans de festes a restituir les bombetes que no funcionaven i podien haver posat els llums que se sol·licitaven.

L’únic comentari emès sobre la discriminació dels carrers Luis Calpena i Creu Capellà per part de l’Ajuntament es va fer al Ple de Maig. El Regidor de Festes  va contestar que l’Ajuntament no posa els llums de reforç en estos carrers perquè  “així els veïns es fixen més en la Mare de Déu i menys en els llums”. Davant esta resposta tan simple i vergonyosa podem traure diverses conclusions:

  1. No tenen cap interès en posar els mateixos llums a tot el poble.
  2. Consideren que estos carrers del Barri Històric són de segona categoria. Només serveixen per a fer-se fotos, gràcies a la voluntat del veïnat per tenir-lo bonic, ja que per Luis Calpena no passen les màquines a netejar el carrer (llevat quan vénen personalitats com Fabra).
  3. I sobretot, no els interessen les sol·licituds dels veïns i veïnes, ja que es riuen de les seues preocupacions i les menyspreen.

Davant d’esta actitud, al col·lectiu de Compromís per Biar no ens queda res més que manifestar el nostre rebuig i donar suport a la iniciativa ciutadana. Pensem que l’Administració ha de funcionar d’una altra manera i no a colps de puny sobre la taula. Creiem en una institució que es preocupa per les persones i per satisfer, en la mesura que siga possible, les seues peticions.  Una institució que contesta de manera clara i transparent. Una institució que no qüestiona la intel·ligència dels veïns donant respostes sense trellat. I al cap a i a la fi,  una institució de tots i totes i per a tots i totes.

Arxivat en: Actualitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *